Alle kan ende i en situation, hvor behovet for at låne penge opstår. Man skal dog passe på med, at man ikke kommer ind i en ond cirkel, hvor man bliver nødt til at optage et nyt lån for at kunne betale det andet.

Denne cirkel kan du undgå på mange måder – det første forebyggende skridt, du kan tage, er når du optager lånet. Her skal du se på, hvor meget du kan låne, her menes der ikke hvor mange penge du kan få ind på din konto, men hvor mange penge du reelt har råd til at betale tilbage, uden at din fremtidige økonomi vil blive for påvirket. Læs med her og få flere gode råd.

Spar penge uden at gå på kompromis

Din fremtidige økonomi afhænger meget af hvordan mange penge du låner og hvad du hæfter for. Men din fremtidig økonomi afhænger i den grad også af, hvordan du fremadrettet bruger dine penge. Det kan derfor være en god idé, at du allerede nu begynder at tænke i de baner, hvorpå du kan spare mest muligt, uden at du går fuldstændig på kompromis med dig selv. På denne måde kan du lave en god opsparing, og dermed har du også et godt økonomisk fundament, hvis du i fremtiden igen står i en økonomisk svær situation.

Tænk kreativt og træf økonomiske gode valg

Dette betyder ikke, at du kun skal købe de ting der er nødvendige for overlevelse. Du kan stadig dyrke dig selv og dine fritidsinteresser, du skal bare lære at tænke lidt ud af boksen. Det er vigtigt at du ikke glemmer dig selv, da personligt velvære og økonomi unægteligt går hånd i hånd. Det ene påvirker det andet. Derfor er det vigtigt, du både passer på din økonomi men også på dig. Er du for eksempel glad for musik, måske endda god til at spille guitar, så kan du spare penge ved at købe billige guitarstrenge. Du kan også tage den skridtet videre ved at bliv frivillig på Roskilde Festival og få et armbånd gratis.