I vores samfund tænker vi ofte på investeringer som primært om penge. Vi investerer penge i aktier, obligationer og andre finansielle instrumenter i håbet om at få et afkast på vores investering, og den bedste måde at investere i aktier er i Nordnet, se gennemgangen Nordnet 2022 for at vide mere. Der er dog andre typer investeringer, der kan være lige så vigtige, hvis ikke mere. Disse ikke-monetære investeringer kan antage mange forskellige former, men de har alle én ting til fælles: de involverer at sætte noget af værdi i noget andet for at gøre det bedre.

 

En af de vigtigste ikke-monetære investeringer

 

Vi kan klare det i vores egen uddannelse. Ved at tage os tid til at lære nye ting og tilegne os nye færdigheder, investerer vi i vores fremtidige selv. Denne type investering kan betale sig på mange forskellige måder, herunder højere indtjeningspotentiale, større arbejdsglæde og flere muligheder for avancement.

 

En anden vigtig ikke-monetær investering

 

Relationer, når vi tager os tid til at pleje og dyrke vores forhold til familie, venner og kolleger, investerer vi i noget, der vil bringe os varig lykke og tilfredshed. Disse forhold kan give os støtte, kærlighed og kammeratskab – alt sammen ting, som penge ikke kan købe.

 

Endelig kan vi også foretage ikke-monetære investeringer i vores fysiske sundhed. Ved at spise sund mad, motionere regelmæssigt og få nok søvn, investerer vi i vores langsigtede sundhed og velvære. Disse sunde vaner kan hjælpe os med at undgå kroniske sygdomme, forbedre vores mentale sundhed og forlænge vores forventede levetid.