Hvis du går med planer om at komme i gang med at investere dine penge, men du ikke er sikker på, hvad du skal sætte dem i, kan det være, at du blandt andet har tænkt på at sætte dem i ure. Men er det nu også en god idé? Og kan det overhovedet lade sig gøre at tjene penge på at købe ure og sælge dem igen? Det kigger vi nærmere på her.

Køb et nyt flot ur.

Først og fremmest kan det naturligvis sagtens lade sig gøre at tjene ved at investere i ure. Men ligesom så meget andet, kræver det en stor viden om det, du vælger at sætte dine penge i. Så vælger du at investere i ure, er det klart, at du skal vide noget om, hvad du køber, og hvor meget det er værd. Ellers kan du hurtigt komme til at bruge mange penge på ure, som ikke er særligt mange penge værd, hvis du ikke ved, hvad du laver.

Men ligesom det kan lade sig gøre at investere i rødvin eller gamle film klenodier, kan det også lade sig gøre at investere i ure. Du kan sagtens kaste dig ud i at finde ældre ure eller ure fra stærke brands for at se, om du kan sælge dem med en fortjeneste. Du kan også vælge at gemme på urene i lang tid for at se, om de stiger i værdi over tid, som specielle ældre ure jo sagtens kan gøre.

Ikke det sikreste at investere i

Ligesom med så mange andre ting, kan du også hurtigt komme til at tabe penge på dine investeringer i ure, så hvis det er fordi, du er på udkig efter en sikker investering, er det ikke sikkert, at det lige skal være ure, som du skal kaste dig over. Så er der måske så mange andre ting, du kan vælge at sætte dine penge i, og hvor du kan få et bedre afkast.

Men lære du en masse om ure, og begynder du at få en forståelse for, hvad der er penge værd, og hvad der ikke er penge værd, kan du jo prøve dig af med at købe de første par ure stille og roligt for at se, om det kan lade sig gøre for dig at få dine penge til at yngle på denne måde.

Det kan jo være, at du en dag kommer forbi et ældre Rolex ur til en meget god pris, som du kan sælge igen for 10 gange så meget. Så er det jo klart, at der er tale om en god investering. Men det er heller ikke noget, du bare lige gøre sådan hver eneste dag. Og det kræver samtidig en masse held.

Find digitale herreure til friluftsliv her.