Markedet for lån online har vokset sig større og større de senere år. Det har resulteret i der findes massere af låne tilbud, og vi bliver præsenteret for dem over alt. Det kan friste med hurtige penge, men undersøgelser viser at flere senere fortryder at de har optaget et lån.

I samarbejde med Nylån kommer der her en række punkter, som vi vil anbefale du overvejer inden du låner penge online.

Overvej om der er bedre alternativer

Et kviklån online er ofte et dyrt lån, det kan derfor være en god ide at revurdere om det er nødvendigt at låne. Hvis du f.eks. står og skal købe noget nyt, så kan du evt. vente med at købe det, til du har sparet pengene op i stedet. Renterne på kviklån ligger i den høje ende, og det kan hurtigt løbe op. Er du studerende har du måske mulighed for at tage et SU-lån, som er væsentligt billigere, da renten er virkelig lav.

Sammenlign renter inden du låner

Er du kommet frem til at du skal låne penge, så gør dig selv den tjeneste at sammenligne vilkår og renter på de forskellige lånetilbud. Der findes mange websites som sammenligner lånetilbud, find frem til dem med de bedste betingelser, og anmod om et konkret lånetilbud. Det er 100 % uforpligtende og gratis. Det er først når du har de konkrete tilbud i hånden, at du ved hvad du kan låne til. Det vigtigste tal når du sammenligner lånene, det er ÅOP (årlige omkostninger i procent), da dette tal viser hvor meget man skal betale for lånet inklusiv rente, gebyrer og hvad der ellers kan være.

Husk at du skal kunne betale lånet tilbage

Inden du endeligt tager lånet, så er det en god ide at få overblikket over dine udgifter og indtægter. Når du har gjort dette, så kan du se om det er realistisk at betale lånet tilbage, på de vilkår som fremgår af dit låne tilbud. Dette er aldrig nogen god ide, at have flere kviklån på en gang.

Hvis du fortryder

I Danmark har du 14 dages fortrydelsesret på online kviklån, det stor klart og tydeligt i Kreditaftaleloven. Dette er vigtigt at huske, hvis du kort efter tid efter lånet er taget pludselig fortryder.