For mange mennesker er haven et ekstra rum til huset, som skal indbyde til hyggelige stunder. Det kan være dyrt at få drømmehaven i hus, hvis du både ønsker frugttræer, urtehave og et legeområde til børnene. Nogle mennesker vælger derfor at låne penge til den store havedrøm. En ny og flot have kan skabe glæde og overskud i hverdagen, fordi haven er det perfekte sted at få et hvil fra hverdagens kaos. I denne artikel kan du få gode ideer til drømmehaven.

Bærbuske til mad og pynt

Hvis du går og drømmer om en ny og forbedret have, kan det være en god idé at planlægge, hvordan haven skal se ud. Du kan lave en skitse over din drømmehave, så du danner dig et overblik over haven. På den måde kan du også finde ud af, hvilke materialer du skal bruge. Det kan altså også skabe et overblik over, hvor mange penge du mangler til drømmehaven.

Måske har du allerede en idé om, at der skal være bærbuske i haven. På skitsen kan du tegne området for buskene. Du skal også finde ud af, hvilke bærbuske, der skal være i haven. Hvis du vælger brombærbuske, kan du finde en god opskrift på brombærmarmelade, som hele familien kan nyde. Der findes næsten ikke noget bedre end at plukke bærrene fra egen have. De solmodne bær kan både spises som en hurtig snack, eller de kan bruges i desserter.

Bunddække til bedene

Bunddækker er flotte og dekorative, og det passer godt til de store bede i haven. Der findes forskellige slags af bunddækker, og du skal derfor vælge det, der passer bedst til din have. Nogle bunddækker lever bedst i solen. Hvis du mangler dekorative planter i haven, hvor der stort set altid er sol i sommerhalvåret, så passer Cotoneaster særligt godt ind i din have. Find bunddække og få en flot og moderne have. 

Der findes både bunddækker som minder om buske, men du kan også finde bunddækker, som er mere dekorative med blomster. Du kan altså finde de planter, der lige netop passer ind i din have.

Urter til madlavningen 

Når du tager havehandskerne på, kan du passende lave en urtehave, så du kan lave mad med friske råvarer. Urtehaven kan både rumme gulerødder, rødbeder, kartofler, persille og purløg. Du kan dyrke mange forskellige slags grøntsager og urter i haven. Du er selv med til at dyrke grøntsagerne, og du kan derfor med god samvittighed spise grøntsagerne. Gæsterne vil sikkert også glæde sig til at smage nye kartofler fra urtehaven. 

Det er dog ikke helt billigt at lave drømmehaven, hvis du skal købe nye planter og låne maskiner til havearbejdet. Det er derfor muligt at låne penge, så drømmen kan gå i opfyldelse.