Skal du snart til at tage dit første lån på nettet, kan vi lige klæde dig på til at blive fuldstændig klar til at låne online med fem gode tips.

Find en låneudbyder du føler dig tryg ved

Først og fremmest kan det være en god ide at ansøge hos en udbyder, du føler dig tryg ved, og som du mener, du kan stole på.

Her kan det eks. være en god ide at kigge efter, om deres kontor ligger i Danmark, er der et telefonnummer, du kan ringe på, og har de en kundeservice, du kan ringe til, hvis du har spørgsmål? Dette tip er rimelig udbredt i enhver låneguide.

Vælg en løbetid på lånet der passer dig

Så er det også en god ide at vælge at låne penge et sted, hvor du selv har mulighed for at vælge hvilken løbetid, der skal være på dit lån.

Løbetiden er den tid, du har til at betale lånet tilbage over. Og her er det bedst selv at kunne vælge længden på løbetiden, så du kan sætte den, så den passer til dine behov.

En lang løbetid på lånet giver en lav månedlig ydelse men en højere samlet omkostning i sidste ende, mens en kort løbetid giver en højere månedlig ydelse men en samlet lavere omkostning på lang sigt.

Vær sikker på at du kan betale den månedlige ydelse

Et af de måske vigtigste tips er også at være sikker på, at du har råd til at betale den månedlige ydelse, der kommer på dit lån, hver måned.

Mange ender desværre med at sætte sig selv for hårdt i det rent økonomisk, og det er bare en negativ spiral at komme ind i.

Derfor bør du ikke låne flere penge, end du har råd til at afdrage på hver eneste måned, når regningerne kommer.

Saml alle dine lån et sted

Så kan det være smart at låne fra kun et enkelt sted, eller at samle alle dine lån hos en udbyder, hvis du har lån del ud over flere låneudbydere.

På den måde har du et meget bedre overblik over, hvor du skylder penge, og hvor mange penge du skylder. Det er også nemmere at komme i snak med nogen om din gæld, i stedet for at du skal ringe rundt til 20 forskellige låneudbydere, hvis du har spørgsmål eller problemer med din gæld.

Gå altid efter den laveste rente

Sidst, men ikke mindst, bør du naturligvis altid gå efter den laveste rente. Undersøg hvilke lån der er billigst og vælg så ud fra det. På den måde kommer du nemlig ikke til at betale unødvendigt for meget for dit lån.

Der er mange værktøjer på nettet, der kan hjælpe dig med at finde frem til det bedste og billigste sted at låne penge, så du slipper for at skulle sidde og sammenligne priserne manuelt. Det vil i hvert fald tage lang tid at gøre det på den måde, nu hvor du kan gøre det automatisk i stedet.